Om alle plantsoenen en speelpleintjes in Heist-op-den-Berg te onderhouden gaat het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg 8 seizoensarbeiders aanwerven. Ze werken van 1 april tot eind oktober.

Nieuws vanuit het schepencollege

Inschrijven sportkampen

De sportkampen die tijdens de schoolvakanties door de sportdienst georganiseerd worden, kunnen steeds rekenen op een grote toestroom van geïnteresseerde kinderen en jongeren. Met de opening van de nieuwe sporthal kan het maximale aantal beschikbare plaatsen voor de sportkampen opgetrokken worden. Goed nieuws, maar er blijft natuurlijk een limiet.

Om aan de toenemende vraag van Heistse inwoners en gemeentepersoneel tegemoet te komen, zal er vanaf de paasvakantie 2013 gewerkt worden met een voorrangsprocedure bij de inschrijvingen. Concreet houdt dit in dat kinderen en jongeren die in Heist-op-den-Berg wonen of waarvan een ouder tot het gemeentepersoneel behoort twee dagen vroeger kunnen inschrijven dan niet-inwoners.

Aankoop glasbakken

Er worden regelmatig glasbakken afgeleverd door de technische dienst, zowel voor nieuwbouwwoningen als voor woningen waarvan de glasbak vernield of verdwenen is. Aangezien de voorraad glasbakken bijna uitgeput is, bestelt het bestuur 200 nieuwe glasbakken bij IOK. De kostprijs hiervan bedraagt 2.000 euro.

Seizoensarbeiders

In Heist-op-den-Berg zijn er 170 perken en plantsoenen die door de technische dienst onderhouden moeten worden. Daarnaast moeten de woonkernen in de verschillende deelgemeenten onderhouden worden, evenals de kerkhoven, de sportterreinen, enz.

Om tijdens het hoogseizoen al deze taken tot een goed einde te brengen, stelt het gemeentebestuur 8 seizoensarbeiders aan. Zij zullen van 1 april t.e.m. 31 oktober 2013 ingezet worden met de specifieke opdracht om in de woonwijken en dorpskernen het gras te maaien, onkruid te wieden, zwerfvuil op te ruimen en de groenperken langs en op de gewestwegen te onderhouden.

Sanitaire units op woonwagenpark

Het college keurt de lastvoorwaarden en de raming goed voor het leveren en plaatsen van sanitaire units op het woonwagenpark in Booischot. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 20 februari om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Wandelroutenetwerk 'De Goren'
Op 6 november 2012 besliste het gemeentebestuur om wandel- en fietswegen aan te leggen in natuurgebied ‘De Goren’. Het gaat hierbij om ca. 1.750 meter fietspad en 5.000 meter wandelpad. Om dit te kunnen realiseren, moet er eerst een rooilijn- en onteigeningsplan opgemaakt worden door een landmeter. De kosten van een dergelijk plan worden geraamd op 60.000 euro en zullen in de volgende budgetwijziging voorzien worden.

Voordelig isoleren van buitenmuren

Heist-op-den-Berg organiseert op 22 januari een infoavond in CC Zwaneberg over de samenaankoop van muurisolatie. De infoavond start om 20 uur en is gratis.

Zwembad gesloten

Op woensdag 30 januari vindt naar jaarlijkse gewoonte de interscholenwedstrijd plaats in het zwembad in de Lostraat in Heist-op-den-Berg. Hou er rekening mee dat het zwembad die dag voor het publiek gesloten is tussen 14 en 15.45 uur.

Art@thebib

Art@thebib
Van 4 januari tot 28 februari stelt Nick Van Dijck zijn tekenkunst tentoon. De werken zijn vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.